ترک پا و درمانهای خانگی ترک پا که نمیدانستید!!!
آیا شما پوست خشک و ترک خورده ای دارید؟ بعضی از ما این مشکل را در نقاط مختلف بدن احساس می کنیم که این ناشی از رطوبت کم بدن است. پاشنه پا قسمتی از بدن است که خیلی به آن اهمیت نمی دهیم و شاید به همین خاطر است که برخی از افراد به خوبی از پای خود مراقبت نمی کنند. وجود ترک ها، در پاشنه پا به این منظور است که مشکلی وجود دارد. پا قسمتی از بدن است که خیلی به چشم نمی آید شاید به همین دلیل است که برخی از افراد به خوبی از پاشنه خود مراقبت نمی کنند. وجود ترک ها در پاشنه پا به این منظور است که مشکلی وجود دارد که با رسیدن فصل پاییز بدتر هم میشود. طبق تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده بیش از ۲۰ درصد بزرگسالان از ترک پاشنه پا رنج می برند. در برخی از موارد گاهی ترک پا خیلی عمیق و دردناک میشود. ترک پا معمولاً نگران کننده نیست و اغلب می توان این مشکل را با درمان و بدون نسخه پزشک حل کرد که ما در این مقاله قصد داریم شما را با درمانهای خانگی و موارد پیشگیری از ترک پا آشنا کنیم پس با ما همراه شوید.
علائم ترک پا
اولین و مشخص ترین نشانه آن زبر و خشک شدن پاشنه پا است. در بعضی موارد پاشنه پا ترک های عمیقی خورده و سوزش و خارش دارد و ملتهب می شود و این نشانه ها زمانی بدتر می شود که پا برهنه راه بروید. اغلب پوست ناحیه ترک خورده خشکتر و سفت تر از بقیه نواحی پا است و با هر گونه فشاری که به این قسمت وارد شود دچار سوزش و درد خواهید شد. برای این منظور باید پاها را مرطوب نگه داریم. می توان پاها را حدود 20 دقیقه در آب ولرم قرار داد. برای از بین بردن لایه های ضخیم می توان از اسکراب و یا سنگ پا استفاده کرد و سپس پای خود را به آرامی خشک کنید و از کرم مرطوب کننده قوی و یا کرم ترک پا استفاده کنید. می توانید از وازلین هم برای حفظ رطوبت پا استفاده کنید و در آخر جوراب بپوشید تا محیط اطراف به وازلین آغشته نشود.
روش درمان ترک پا
کرم های مرطوب کننده: کرم های مرطوب کننده بهترین و موثرترین روشی است که برای ترک های پا مناسب می باشد البته کرم های ترک پا هم نوعی کرم مرطوب کننده محسوب می شوند. این محصولات حاوی موادی هستند که پوست را مرطوب و نرم نگه می دارند. بیشتر کرم ها حاوی ترکیبات اوره، اسید سالیسیلیک، آلفاهیدروکسی و غیره هستند. اوره با آب پیوند می سازد و رطوبت را نگه میدارد. اوره به قسمت های عمیق تر پوست نفوذ می کند و آب رسانی را بهتر انجام میدهد. این ماده در رفع تیرگی پوست نیز موثر است. اسید سالیسیلیک خاصیت لایه برداری دارد و به قسمت های عمیق پوست نفوذ میکند. سالیسیلیک سلول های مرده پوست را از بین میبرد و لایه های سخت پوست و قسمت هایی که تیره شدهاند را حذف می کند و به ایجاد یک لایه جوان روی پوست کمک می کند.
آلفا هیدروکسی اسید ها: این دسته از اسید ها ترکیباتی هستند که از گیاهان و یا جانوران به دست میآیند. آلفا هیدروکسی لایه برداری عمیق پوست را بر عهده دارد و خون رسانی به پوست را بهبود می بخشد و به کلاژن سازی و روشن شدن پوست و جوانسازی کمک می کند. اما برخی از کرم های ترک پا ممکن است باعث سوزش یا خارش پا شوند که در این صورت توصیه میکنیم حتماً با پزشک مشورت کنید. اغلب پوست ناحیه ترک خورده سفت و خشن تر از نواحی دیگر است و هرگونه فشاری که به این قسمت وارد شود شکاف عمیقی را ایجاد می کند. برای این منظور باید پوست را مرطوب نگه داشت و یا در آب برای مدت طولانی قرار داد. برای این منظور پاهای خود را حدود ۲۰ دقیقه در آب ولرم حاوی مواد شوینده مناسب قرار دهید. برای از بین بردن لایه های ضخیم از اسکراب یا سنگ پا استفاده کنید بعد به آرامی پای خود را خشک کنید و با مرطوب کننده قوی یا کرم ترک پا چرب کنید. در پایان از وازلین برای حفظ رطوبت پا استفاده کنید و جوراب بپوشید.
نکته مهم اینکه هنگامی که پای شما خشک است از لایه بردار استفاده نکنید زیرا این کار باعث آسیب دیدگی بیشتر در نواحی ترک خورده میشود.
ماسک عسل: عسل یکی از بهترین و موثرترین روش های خانگی درمان ترک پا است. طبق تحقیقات اثر ضد میکروب و ضد باکتری دارد. زخمهای روی پوست را به سرعت درمان می کند. کافی است بعد از اینکه پای خود را از آب بیرون آوردید کمی عسل به پاشنه خود بمالید و یا در طول شب به عنوان ماسک پا استفاده کنید. به این ترتیب پاکسازی و مرطوب می شود و یا می توانید ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری عسل را به آب گرم اضافه کنید و مدت ۱۵ دقیقه پای خود را در آن قرار دهید این کار باعث نرمی و مرطوب شدن پوست شما خواهد شد.
انواع روش گیاهی درمان ترک پا
روغن نارگیل: روغن نارگیل از دیگر درمان های طبیعی ترک پا به شمار می رود. این روغن برای خشکی پوست و اگزما کاربرد فراوان دارد. روغن نارگیل باعث می شود پوست زمان بیشتری مرطوب بماند. برای استفاده از این ماده بعد از اینکه پا را از آب خارج کردید از روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است .
موز رسیده: این میوه میتواند جزو بهترین مرطوب کننده ها به شمار آید اگر درست از آن استفاده کنید. به این ترتیب که موز را خمیر مانند کنید و مخلوط را روی ترک پا و خشکی قسمت پا بگذارید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب ولرم بشویید سپس از آب سرد استفاده کنید و پای خود را کاملا تمیز کنید. قرار دادن پا در آب گرم و سرد باعث می شود گردش خون در پا افزایش پیدا کند. به این ترتیب یک مرطوب کننده عالی برای پاها استفاده کرده اید.
آرد برنج و عسل و سرکه: این یک اسکراب برای از بین برده سلول های مرده پوست می باشد. برای ساختن این اسکراب ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج را با دو قاشق غذاخوری عسل و مقداری سرکه مخلوط کنید. سپس پای خود را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم بشویید. اسکراب را روی پاشنه خود بگذارید و بعد از چند دقیقه آن را با آب گرم شستشو دهید. این یک اسکراب طبیعی خواهد بود.
آبلیمو: با استفاده از لیمو میتوان پاشنه های ترک خورده خود را نرم کرد زیرا لیمو خاصیت اسیدی دارد. پای خود را در آب گرم و مقداری لیمو قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا پاشنه شما کاملاً نرم شود. دقت کنید بیش از حد داغ نباشد زیرا آب داغ می تواند پاشنه پا را خشکتر کند. از سنگ پا برای تمیز کردن شکاف های ایجاد شده کمک بگیرید سپس پای خود را با آب ولرم شستشو دهید و خشک کنید. روش دیگر این است که در یک کاسه یک قاشق وازلین و مقداری آبلیو اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. آن را روی پاشنه پا بمالید و جوراب بپوشید این روش درمانی را هر روز قبل از خواب انجام دهید.
آب نمک: آب نمک به عنوان یک تصفیه خانگی به شمار می رود. آب نمک یک درمان عالی خانگی برای ترک پا میباشد به اینصورت که پای خود را مدت ۵ دقیقه درون سطل آب و نمک گرم قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید. این کار باعث می شود جریان خون شما افزایش پیدا کند.
نوشیدن آب نکته مهمی است که همیشه بدن خود را پر آب نگه دارید. اگر بتوانید روزانه ۱۵ الی ۱۲ لیوان آب و مایعات مصرف کنید و پاها و پوست شما رطوبت لازم را به دست خواهند آورد.
مخلوط گلیسیرین و گلاب: مقداری گل رز یا گلاب و گلیسیرین را با هم مخلوط کنید و روی پاشنه پا بمالید این مخلوط باعث نرمی ترک های پای شما خواهد شد.
کلسیم: برای بهبودی وضعیت ترک پای خود کلسیم فراوان مصرف کنید. غذاهایی مانند ماست، شیر، پنیر، ماهی و کلم بروکلی از جمله غذاهایی هستند که کلسیم در آنها به وفور یافت می شود. ویتامین E و آهن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ویتامین ها در گوشت، مرغ ،ماهی به وفور یافت می شوند. با استفاده از این مواد به درمان ترک پا کمک خواهید کرد.
اسیدهای چرب امگا ۳: مواد غذایی مانند روغن کتان، دانه های کتان و ماهی های آب سرد منبع خوبی از امگا ۳ به شمار میروند و به کاهش و بهبود ترک پا کمک میکنند.