فواید و ضرر های لیزر موهای زائد
همیشه برای حذف موهای زائد بدن گزینههایی وجود دارد. در این مقاله سعی داریم درباره لیزر موهای زائد با شما صحبت کنیم و چندین راه را به شما پیشنهاد دهیم. یکی از راه های از بین بردن موهای زائد، کرم های موبر هستند. این کرم ها طی چند دقیقه کلیه موهای زائد را از بین می برند. اما بوی بد و نامطبوعی از خود بلند می کنند که اصلا قابل تحمل نیست و بعد از یکی دو هفته دوباره این کار باید تکرار شود و یا اینکه شاید پوست به این کرم ها واکنش و حساسیت نشان دهد.
ایپلاسیون هم گزینه مناسبی است و ما را برای چند هفته از شر موهای زائد رها می کند. اما برای اپیلاسیون هم مشکلاتی وجود دارد مثلاً اینکه باید صبر کنیم تا موهای زائد پر و بلند شوند و ضمناً درد نسبتاً شدیدی هم دارد. الکترولیز هم برای حذف موهای زائد راه مناسبی است اما این روش نیز دردناک است. در الکترولیز نیز از یک سوزن بسیار ریز که وارد فولیکول موها میشود استفاده میکنند تا بتوانند فولیکول مو ها را تخریب کنند و البته این روش هم زمان بسیاری را صرف میکند چون در الکترولیز باید هر مو را به طور جداگانه درمان کند و به همین دلیل زمان زیادی را صرف می کنند .
لیزر چیست : لیزر یک پرتو نوری است. نوری که ویژگی های خاصی دارد و بسیار پر انرژی است. لیزر ها در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی برای جراحی های مختلف استفاده می شوند.
انواع لیزرهای از بین برنده موهای زائد
فناوری الکساندریت و ND-YAG : این ابزار از جمله لیزرهای پرکاربرد برای حذف موهای زائد به شمار می روند. این لیزر ها از نظر کاربرد با هم متفاوت هستند. لیزر الکساندریت بیشتر برای افرادی موثر است که پوستی روشن دارند و ND-YAG برای افرادی با پوست های تیره قابل استفاده است. این تفاوت به دلیل خاصیت غیزیکی لیزرها مثل فرکانس و طول موج است.
لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد بدن روش ایمن و کمعارضه ای است اما با این حال احتمال بروز عوارض معدودی وجود دارد. یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن موهای زائد لیزر موهای زائد است که متناسب با جنس و رنگ پوست و مو انجام میشود. معمولاً برای از بین بردن موهای زائد بدن باید چند جلسه لیزر انجام شود تا موها به طور کامل از بین برود. اکثر لیزر هایی که برای از بین بردن موهای زائد به کار می روند FDA هستند. FDA به معنی این است که در طولانی مدت کاهش موهای زائد بعد از درمان را به همراه دارد. به طور کلی افرادی که دارای پوست روشن هستند گزینه مناسب تری از افرادی با پوست تیره برای لیزر به شمار میرود. زیرا نور لیزرتوسط ملانین پوست جذب می شود.
نکته: کسانی که قصد استفاده از لیزر را دارند باید به مدت ۷ هفته استفاده از وکس و ایپلاسیون و بند را کنار بگذارند. پرتوهای نور موجود در لیزر همه طول موج و انرژی یکسانی دارند. در دستگاه لیزر موهای زائد پرتو لیزر دارای طول موجی است که توسط رنگدانه های ملانی به خوبی جذب می شود. ملانین رنگدانه ای است که باعث رنگ مو و پوست میشود. مقدار ملانین در موها بیشتر از پوست است این رنگدانه به طور طبیعی در ساقه و پیاز مو وجود دارد و دستگاه لیزر به شکلی ساخته شده است که پیش از گرم شدن آسیبی به پیاز و ساقه مو وارد نشود به همین دلیل وقتی پیاز مو آسیب ببیند دیگر مو در آن رشد نخواهد کرد.
عوارض لیزر برای پوست
برای آنکه پرتو لیزر به پیاز مو برسد باید از لایه سطحی پوست که اپیدر نام دارد عبور کند. پیاز مو در لایه درم قرار گرفته و زیر اپیدرم قرار دارد. اپیدرم مانند ساقه و پیاز مو ملانی ندارد پس پرتوی لیزر در راه رسیدن به پیاز مو کمی جذب اپیدر میشود برای همین عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و پوسته پوسته شدن را ایجاد میکند.
آسیب لیزر به چشم
برای از بین بردن موهای زائد از اشعه پرقدرتی استفاده میشود. وقتی میخواهیم موهای صورت را لیزر کنیم استفاده از عینک محافظ توسط بیمار و متخصص لیزر این عارضه را به کلی برطرف می کند.
عفونت های پوستی لیزر
عفونت باکتریایی پوست در اثر لیزر درمانی، بسیار نادر است. اما در صورت آسیب دیدن اپیدر ممکن است علائم عفونت مانند خارش، التهاب، درد و جوش را مشاهده کنید که در این صورت باید از خود درمانی پرهیز کنید و هر چه سریعتر به متخصص مراجعه نمایید.
نکته: اگر سابقه تبخال زدن داشته باشید ممکن است بعد از لیزر دچار تبخال روی لب و اطراف آن شوید. تبخال لب و ناحیه تناسلی در اثر وجود ویروسی به نام هرپس ایجاد میشود که معمولاً به شکل غیر فعال درون بدن وجود دارد و در مواجهه با استرس تب ویروس فعال شده، تبخال می زنید.
عوارض شدید و نادر در لیزر
از جمله عوارض شدید و نادر در لیزر موهای زائد سوختگی و تاول است که به دلیل تکنیکهای نامناسب لیزر درمانی ایجاد می شود. با مراجعه به مرکز معتبر و پیشرفته خطر این عارضه را به حداقل ممکن برسانید. استفاده از دستگاههای به روز و پیشرفته و خنک سازی مناسب، از جمله مواردی است که این عارضه را کاهش می دهد.
مزایای لیزر موهای زائد
درست است که با لیزر موهای زائد برای همیشه از شر موهای زائد راحت نمیشوید اما این روش یکی از بهترین و مناسب ترین روش هایی است که سرعت رشد مو را بسیار کاهش می دهد و با مقایسه با سایر روشها تأثیر بیشتری در کم شدن موها دارد. درد ناشی از لیزر بسیار کم است و دردی بین محدوده اپیلاسیون و ژیلت قرار دارد. البته بعد از لیزر از بی حس کننده هایی مثل یخ استفاده می شود تا درد ناشی از آن را کاهش دهد که معمولاً با گذشت تعداد جلسات لیزر این درد کاهش پیدا میکند. لیزر برای تمام نقاط بدن قابل استفاده است و به راحتی می توان نقاط غیر قابل دسترس را لیزر کرد.
سوالاتی درباره لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد در واقع فولیکول های مو را از بین میبرد و بعد از مدتی با توجه به هورمون و نوع پوست شما، دوباره فولیکول های جدیدی ساخته می شود.
آیا لیزر دردناک است؟
چند روز بعد از لیزر ممکن است پوست محل درمان کمی قرمزی و کمی درد داشته باشد ولی بیشتر بیماران میگویند دردی شبیه آفتاب سوختگی دارد که قابل تحمل است. اما خود فرآیند لیزر دردناک نیست.
چه کسانی نباید لیزر انجام دهند؟
افرادی که باردار هستند در کل دوران حاملگی نباید از این روش استفاده کنند. افرادی که بیماری دیابت دارند هم نمی توانند از لیزر استفاده کنند. افرادی دچار بیماریهای عفونی نیز از جمله افرادی هستند که نمیتوانند از این روش استفاده کنند. افرادی که زیر ۱۷ سال هستند. افرادی که مشکل تیروئید دارند نباید از لیزرها استفاده کنند و کسانی که بیماری قلبی و عروقی دارند. افرادی که بیماری های پوستی دارند و در آخر افرادی که مشکوک به سرطان لوزه هستند.
نکته مهم اینکه افرادی هم که دچار آفتاب سوختگی شده اند ترجیحاٌ نباید از لیزر استفاده کنند تا به طور کامل پوست آنها درمان شود.
نکته آخر اینکه تمام روش های حذف موهای زائد با لیزر ممکن است با عوارضی همراه باشد. عوارض لیزر با دستگاه هایی که طول موج و زمان تابش بیشتری دارند افزایش پیدا میکند. در افرادی که پوست تیره تری دارند عوارض بیشتر و شدید تر است. عوارض طبیعی لیزر شامل پوسته پوسته شدن قرمزی و التهاب است.