دلیل خشکی لب و درمان آن

چند روش خانگی برای درمان خشکی لب | علت خشکی لب | دلیل خشکی لب و درمان آن | پیشگیری از خشکی لب |

در این مقاله سعی داریم تا درباره ی دلیل خشکی لب و درمان آن و چند روش خانگی برای درمان خشکی لب و همچنین علت خشکی لب و پیشگیری از خشکی لب برای شما مطالبی را مطرح نماییم. پوست لب یکی از نازک ترین لایه های پوست بدن است که به دلیل نداشتن لایه های چربی خیلی زود خشک و کم آب و چروکیده می شود.

اگر روی لب های خود احساس سوزش و یا گزگز و یا قرمزی می کنید و یا لب هایتان پوسته پوسته شده خیلی سریع برای درمان لب هایتان اقدام نمایید چرا که در مراحل بعدی لب ها دچار پارگی و به اصطلاح قاچ خوردن و خونریزی می شود و درد بسیاری دارد و فرم لب هایتان را زشت می کند.دلیل خشکی لب و درمان آن | چند روش خانگی برای درمان خشکی لب | علت خشکی لب | دلیل خشکی لب و درمان آن | پیشگیری از خشکی لب |

علت خشکی لب 

خشکی لب یکی از عارضه هایی است که همه ی ما با آن روبرو می شویم و دلایل بسیاری هم دارد. با شروع فصل سرما و خشکی آب و هوا احتمال بروز خشکی لب بیشتر از سایر فصل ها می باشد.

اما دلایل بسیار دیگری نیز برای خشکی لب وجود دارد ممکن است بدن شما دچار کم آبی شده باشد و این یک واکنش برای کم آبی بدن و ننوشیدن آب کافی باشد.

همچنین ممکن است شما برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید و همین امر موجب به وجود آمدن خشکی لب هایتان شده باشد.

گاهی عادت های اشتباه خود ما باعث به وجود آمدن خشکی لب هایمان می گردد، عادت به گاز گرفتن لب ها و یا لیسیدن لب ها موجب خشکی لب هایمان می گردد.

در واقع استفاده از برخی داروها و یا بالم لب ها و یا رژ لب ها نیز موجب واکنش بدن و خشکی لب ها می گردد. برخی داروها که دارای اسید سالیسیلیک هستند نیز موجب کم آبی بدن و خشکی لب ها می شود.

حتی بیماری هایی مثل اختلالات خونی و یا مشکل دیابت نیز موجب خشکی لب ها می شود.

برخی مواد غذایی و یا آرایشی دارای ماده ای به نام آلرژن هستند، کسانی که پوست لب هایشان حساس است ممکن است با آلرژن دچار خشکی شدید پوستی شوند. آلرژن در تخم مرغ، ماهی، سویا، بادام زمینی و غذاهای دریایی وجود دارد.

کمبود ویتامین ها نیز موجب به وجود آمدن خشکی لب ها می شود، کمبود ویتامین A ،B ،C  موجب به وجود آمدن این عارضه می شود اما نگران نباشید با کمی دقت در برنامه رژیم غذایی خود  و توجه به آنچه میل می نمایید این مشکل به راحتی بر طرف می گردد.

وجود مقادیر کافی از ویتامین A در بدن برای عملکرد درست و مناسب بافت ها و سلول ها ضروری خواهد بود. اما عواملی مانند مصرف بیش از حد قرص ویتامین A ( مصرف داروهایی مانند راکوتان ) و مواردی از این قبیل می تواند باعث جمع شدن بیش از حد این ویتامین در بدن شود.

این امر مشکلات و عوارضی را به همراه خواهد داشت ممکن است موجب تجمع ویتامین A در کبد و مختل شدن عملکرد صحیح کبد شود و یا مشکلاتی در بینایی تان به وجود آورد و یا دچار خشکی شدید پوست و اگزما شوید. کمترین عوارض مصرف بیش از حد ویتامین ها خشکی لب و سردرد و سر گیجه است.چند روش خانگی برای درمان خشکی لب | علت خشکی لب | دلیل خشکی لب و درمان آن | پیشگیری از خشکی لب |

پیشگیری از خشکی لب

اسکراب لب و همچنین هیدراته ماندن بدن می تواند همیشه پوست حساس لب های شما را تازه و با طراوت نگه دارد. همچنین سعی کنید زمان بیرون رفتن حتما از ضد آفتاب استفاده کنید. پوست ما اولین جایی است که در معرض انواع آسیب ها قرار دارد و با محافظت و مراقبت از آن می توانید در سلامت این بخش حساس بدن بکوشید.

اگر ترک لب ها درمان نشوند مثل هر زخم باز دیگری ممکن است عفونت کند و باکتری ها و میکروب ها به داخل ترک نفوذ کرده و موجب به وجود آمدن مشکلات شدید پوستی شود پس بهتر است بی توجه نباشید و برای درمان اقدام نمایید.

برای تامین رطوبت لب ها می توان یک قاشق چای خوری نمک را در یک استکان آب حل کرد سپس با کمک یک پارچه ی تمیز محلول آب و نمک را به آرامی روی لب ها قرار داد تا مرطوب و خنک شود. سپس بلافاصله بعد از خنک شدن لب ها آن ها را خشک کرد و از پمادهای چرب نظیر وازلین یا رژ لب های مخصوص به مدت یک هفته استفاده کرد تا رطوبت لب ها تامین گردد.

حتما از مرطوب کننده استفاده کنید مرطوب کننده هایی که حاوی موم عسل باشند در نگه داری رطوبت پوست لب بسیار تاثیرگذار است. شب ها قبل از خواب زمان مناسبی برای استفاده از مرطوب کننده هاست.

چند روش خانگی برای درمان خشکی لب

استفاده از عسل به عنوان یک داروی شفا بخش و خاصیت آنتی باکتریالی که دارد در درمان خشکی لب معجزه می کند. کافیست چند بار در روز عسل بر روی لب های خود بمالید و این کار را چند روز ادامه دهید تا به نتیجه ی دلخواه برسید.

استفاده از روغن نارگیل، از قدیم برای بر طرف کردن هرگونه خشکی از انواع روغن های طبیعی گیاهی استفاده می شده است. روغن نارگیل نیز یکی از روغن هایی است که از خشکی لب و ترک لب جلوگیری می نماید.

خیار هم یکی از پر طرفدارترین آبرسان های طبیعی است کافیست دوبار در روز خیار را روی لب های خود قرار دهید تا مشکل کم آبی و خشکی مخصوصا در تابستان برطرف شود.

به دانه نیز یکی دیگر از درمان های خانگی است کافیست شب مقداری از دانه های به را خیس نمایید و فردا لعاب آن را به آرامی روی لب های خود ماساژ دهید.

چای سبز نیز یکی دیگر از روش های درمان ترک لب می باشد کافیست از این دمنوش استفاده نمایید تا به مرور خشکی لب هایتان بر طرف گردد.

آلوئه ورا یکی دیگر از درمان های خانگی برای ترک و خشکی لب است. این گیاه یکی از مفیدترین و در دست ترین گیاهان برای رفع مشکلات پوستی و خشکی لب است. ژل درون برگ های گیاه آلوئه ورا خواص بسیاری برای پوست، مو، سیستم ایمنی، سیستم گوارشی و سایر قسمت های بدن به همراه دارد. یکی از خواص آلوئه ورا خاصیت آبرسانی و تقویت پوست و مو می باشد.

این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی است و برای درمان آفتاب سوختگی و زخم های کوچک بسیار موثر است پس بنابراین می توان گفت یکی از بهترین راه های درمان خشکی لب مالیدن ژل آلوئه ورا روی لب ها است.

چند روش خانگی برای درمان خشکی لب | علت خشکی لب | دلیل خشکی لب و درمان آن | پیشگیری از خشکی لب |

کپسول ویتامین E یکی دیگر از روش های موثر برای برطرف کردن خشکی لب ها می باشد. برای استفاده مستقیم این کپسول بهتر است با پزشک خود مشورت کنید اما شما می توانید محتویات داخل کپسول را بر روی لب های خود بمالید.

استفاده از وازلین یکی دیگر از روش هایی است که می توانیم به شما پیشنهاد کنیم چرا که از قدیم برای از بین بردن خشکی پوست مورد استفاده قرار می گرفته است. درست است که وازلین از مشتقات نفت خام است اما می تواند خواص بسیاری برای پوست و مو به همراه داشته باشد. این محصول کاربرد وسیعی در درمان خشکی پوست و جلوگیری از چین و چروک و خشکی و ترک لب و همچنین از بین بردن وزی موها دارد.

چرب کردن مداوم لب ها با وازلین می تواند خشکی و ترک خوردگی آن را کاملا درمان کند و ظاهری شاداب و لطیف به لب های شما ببخشد.

کلام آخر

از قدیم گفتند که پیشگیری بهتر از درمان است پس قبل از هر چیز به تغذیه خود دقت کنید و مراقب خود و زیبایی خود و لب های خود باشید و سعی کنید اگر عادات اشتباهی دارید آن را ترک نمایید همچنین لب های خود را چرب نمایید تا آسیب نبیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Home
0 items Cart
My account
Blog